17. toukokuuta 2013

Miuskin herkkuhenttuset - testatusti herkkua ;)

Valmistukseen tarvitset:

4 dl kaurahiutaleita

2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g voita (margariinikin ok, mutta voilla tulee rapsakammat)
2 munaa

Suklaadippiä varten tarvitset mieleistäsi suklaata jota sulatat. 
Tumma suklaa on oma herkku!

Valmista näin:


Vaihe 1

 
(Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen)

Sulata voi ja jätä jäähtymään.
Yhdistä kulhossa kuivat aineet.
Lisää sulatettu, jäähdytetty voi ja sekoita kunnolla.
Lisää joukkoon munat.

Nostele taikina nokareiksi leivinpaperille (n.2tl on hyvä määrä). Jätä kauralastujen ympärille leviämisvaraa reilusti!
Paista herkkuhenttusia 200 asteessa n. 5-8 minuuttia kunnes kauniin ruskeita.

Jäähdytä hyvin ennen suklaadippaamista!

Vaihe 2

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Varo ettet käräytä karsean makuiseksi.

Ota lautanen/tarjotin/uunipelti jossa puhdas leivinpaperi.
Dippaa henttuset suklaaseen ja laita ne lepäämään kunnes suklaa on hyhmettynyt.
Jos saa nostettua kylmään niin aina parempi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti